Naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gaf Berg Hortimotive de Benomic schaarwagens een nieuw design. Via een re-engineeringtraject ontstond de nieuwe, ergonomische S-line. Deze wagens voor het werk aan hoge draad gewas zijn goedgekeurd door de TüV.

Bij de herontwikkeling maakte de fabrikant uit De Lier gebruik van ‘de laatste stand der techniek’. Hierdoor zijn de buisrailwagens efficiënter, makkelijker in gebruik en comfortabeler. Door de nieuwe schaarconstructie zijn hoogtes tot 6,6 m te bereiken, zonder het gewas te beschadigen.

Nieuwe schaarconstructie

De Benomic S-Line serie is een ergonomische, robuuste en flexibele schaarwagen voor onder meer de verzorging van tomatenplanten (draaien en dieven). De nieuwe serie is op verschillende punten aangepast en verbeterd. Zo is de schaarconstructie bijvoorbeeld volledig nieuw ontwikkeld, waardoor de krachten optimaal worden verdeeld. Dit bevordert de stabiliteit en beperkt slijtage.

Ergonomie

Door het nieuwe, ergonomische ontwerp kunnen medewerkers veiliger en comfortabeler hun werkzaamheden op hoogte uitvoeren. Zo is een extra veiligheidsrail aangebracht en wordt de snelheid tijdens de neerwaartse gang in het laatste stadium sterk teruggebracht. Hiermee spaart de gebruiker zijn nek en rug.
Het compacte, stevige plateau is verder aan twee zijden toegankelijk zodat medewerkers de schaarwagen altijd kunnen betreden of verlaten.

Bedieningsconsole

Voor het bedienen van de schaarwagen is er een moderne bedieningsconsole waarop ook een USB poort zit voor bijvoorbeeld het aansluiten van een mobiele telefoon of een ventilator. De schaarwagens zijn makkelijk te onderhouden omdat servicedelen direct en van bovenaf bereikbaar zijn. De Benomic S-Line is in drie varianten verkrijgbaar die een hoogte van respectievelijk 3,5, 5 en 6,6 m kunnen bereiken.

Gerelateerd