De SonoForce++ X-reeks en C-reeks van PureBlue zijn opgenomen in de BZG-lijst van gecertificeerde waterzuiveringsinstallaties voor de glastuinbouw. Met deze installatie kunnen telers voldoen aan de verplichte zuiveringswet die per 1 januari 2018 van kracht werd.

De installatie behaalde ruimschoots het vastgestelde zuiveringsrendement voor opname in de lijst. De eenvoudig te bedienen installatie maakt gebruik van ultraviolette straling in combinatie met waterstofperoxide ter verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen. Bijzonder aan de installatie is het gebruik van ultrasoon. Dit systeem zorgt ervoor dat aanslag op de UV-kwartsglazen wordt verhinderd. Het resultaat is een maximale en constante werking van de UV en een continu hoog zuiveringsrendement.

De leverancier is al jarenlang actief op het gebied van decentrale waterzuiveringen. De hoogtechnologische oplossingen vanuit de industrie zijn nu vertaald naar betaalbare en kwalitatieve systemen voor de glastuinbouw. Het bedrijf speelt tevens in op de nieuwe wetgeving van 2027, want met een druk op de knop schakelt het systeem van spuiwaterbehandeling over op het recirculatie-desinfectie systeem.

MEER INFO: PUREBLUE, STAND 419.

Gerelateerd