Ieder jaar weer een uitdaging: voldoende gemotiveerde (tijdelijke) werknemers vinden én behouden. Ook vanuit de (glas)tuinbouw wordt een sterk signaal afgegeven dat het heel moeilijk is om aan (tijdelijk) personeel te komen. Werkgevers ervaren ook krapte onder internationale werknemers. Hoe pakt u dat aan?

Het behouden van goede (internationale) arbeidskrachten wordt steeds belangrijker. Door de huisvesting en een Nederlandse zorgverzekering goed te regelen, bindt u uw werknemers aan uw bedrijf. LTO Arbeidskracht ontzorgt u met een collectieve zorgverzekering voor internationale werknemers. De meeste tuinders, telers en boeren kiezen vanwege de service, ook voor uw medewerkers, en vanwege de kennis van de sector voor LTO Arbeidskracht.

Hoge personeelskosten

Arbeid is een heel belangrijke factor in glastuinbouw. Personeelskosten omvatten vaak een groot deel van uw bedrijfskosten. Het aantrekken én behouden van goede internationale arbeidskrachten is vaak een belangrijke activiteit binnen uw organisatie. Service verlenen richting uw internationale werknemers bevordert vaak het behoud van personeel. De dienstverlening van LTO Arbeidskracht komt daarbij goed van pas. Dehlia Thijssen legt uit hoe het werkt. “Internationale werknemers die tijdelijk in Nederland werken, weten vaak niet goed hoe het is geregeld met een Nederlandse zorgverzekering. Als zij naar een grote verzekeraar gaan, moeten ze Nederlands kunnen spreken en diverse bewijsstukken aanleveren. Bij LTO Arbeidskracht kan dat gewoon via de werkgever. Via een account in het Digitaal Loket kan deze dat direct regelen. Het afsluiten van een zorgverzekering is een mooie extra arbeidsvoorwaarde die je als werkgever kunt bieden.”

Een eerlijk advies & goede zorg

Werknemers die zich zo verzekeren, krijgen een goede basisverzekering zonder eigen risico, met daarbij onder andere vergoeding van spoedeisende tandheelkunde en repatriëring naar het woonland bij ziekte of overlijden. “Vergoeding van repatriëring is voor de werknemer heel fijn bij ziekte en voor zijn nabestaanden bij overlijden. Bovendien is het voor de werkgever geruststellend om te weten dat dit goed verzekerd is. In deze situaties wil je dat de zorg goed geregeld is”, zegt Thijssen.
Ze geeft aan dat het voor werknemers een voordeel is als ze in combinatie met het afsluiten van een zorgverzekering ook de zorgtoeslag aanvragen. “Voor de aanvraag van de zorgtoeslag hebben we unieke afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Onze medewerkers hebben altijd een antwoord voor de klant”, zegt Thijssen. “Dit hoeft niet altijd positief te zijn, maar de eerlijkheid van ons advies wordt erg gewaardeerd. En hebben we niet direct een antwoord dan zoeken we het antwoord op.”

Zorgverzekering eenvoudig regelen

Werkgevers kunnen bij LTO Arbeidskracht eenvoudig en voordelig een zorgverzekering afsluiten voor hun internationale werknemers. Ruim 1.400 werkgevers maakten dit jaar gebruik van deze service, voor meer dan 50.000 medewerkers. Medewerkers kunnen kiezen uit twee collectieven: HollandZorg of Zilveren Kruis. Ontdek meer via: ltoarbeidskracht.nl