Twee leveranciers van automatisering in de tuinbouw, Priva en Koidra, slaan de handen ineen om de ontwikkeling van autonome kassen te versnellen. Dit gebeurt met geavanceerde hardware en software die naadloos op elkaar aansluiten om tegemoet te komen aan de snel veranderende eisen van de industrie.

Hoewel beide bedrijven actief zijn in dezelfde sector, zijn hun diensten complementair. Koidra, met toonaangevende oplossingen zoals Datapilot en Autopilot, verrijkt de hardware- en software-oplossingen van Priva, wat resulteert in een nog beter aanbod voor klanten.

Integratie en samenwerking

“We zijn erg blij om samen te werken”, zegt Meiny Prins, CEO van Priva. “We willen onze klanten toegang geven tot de meest innovatieve en relevante technologie en geloven rotsvast dat de toekomst van de tuinbouw ligt in verhoogde flexibiliteit, integratie en samenwerking. Samen zetten we ons in voor de best denkbare combinatie van technologische oplossingen, om onze klanten te helpen te voldoen aan de steeds complexere eisen van de moderne tuinbouw.”

Autonomous Greenhouse Challenge

Koidra heeft een goede reputatie in autonome kasteelt en won herhaaldelijk de Autonomous Greenhouse Challenge. Opvallende commerciële proeven met een opbrengstverhoging van meer dan 20% getuigen van hun kennis en toewijding op het gebied van de revolutie in de glastuinbouwsector.
Prins: “Dankzij deze samenwerking zijn al onze klanten verzekerd van een stabiele oplossing waarbij onze procescomputers, clouddiensten en API-verbindingen soepel worden geïntegreerd met de intelligente automatiseringsoplossingen van onze samenwerkingspartner. De gegevens van de klant zijn volledig veilig en worden uitsluitend voor hun eigen voordeel gebruikt.”

Waardecreatie

Prins vervolgt: “Waarde creëren voor de klant is altijd onze belangrijkste leidraad. Ons doel is om het ideale klimaat te creëren waarin tuinbouwspecialisten en ondernemers wereldwijd strategisch kunnen groeien. Digitalisering en data ontgrendelen mogelijkheden die veel verder gaan dan wij alleen zouden kunnen ontwikkelen. Onze gezamenlijke inspanningen zullen ons stap voor stap leiden naar voorspellende teelt en een duurzame, samenwerkingsgerichte toekomst.”