Schenkeveld heeft overeenstemming bereikt met het naastgelegen paprikabedrijf Gebroeders van der Lelij over de aankoop van hun 7,3 ha grote kwekerij in Den Hoorn. Deze locatie sluit bij de Veenakkerweg aan op de locatie in Den Hoorn.

Met deze overname vervult Schenkeveld een deel van haar groeiambities en kan men de organisaties en energiehuishouding van beide locaties verder optimaliseren. Op 1 december 2024 zal de paprikakwekerij worden overgedragen, waarna het teeltsysteem omgebouwd wordt naar de komkommerteelt. Dit doen ze natuurlijk vol passie, zoals men dat gewend is.

Bedrijf groeit door naar 90 ha

Met deze stap groeit Schenkeveld tot een totaal areaal van 90 ha en dit past volledig in het groei en optimalisatie pad dat is uitgestippeld. De groei biedt ruimte voor doorgroei van de huidige medewerkers, maar ook voor het aantrekken van nieuwe collega’s. Daar is het bedrijf dan ook volop naar op zoek.
Directeur Richard Hartensveld: “Wij danken Arjan en Izaak van der Lelij voor de kans om hun paprikakwekerij over te nemen en wensen hen beiden veel succes in de toekomst.”