De Duitse start-up-Agrilution introduceert op de beurs Light + Building de plantCube; een slimme kas met het formaat van een koelkast. Met de plantCube kunnen consumenten thuis in een gecontroleerde omgeving hun eigen kruiden, salades en microgroenten telen. Bezitters van de slimme kas kunnen via een speciale app overal zien hoe hun planten het doen.

Volgens Agrilution hoeven gebruikers van de plantCube zelf geen groene vingers te hebben om op succesvolle wijze gewassen te telen. Automatische irrigatie, belichting met Osram Plant Light LED en een exacte temperatuur zorgen voor optimale groeiomstandigheden in de plantCube.

Zaadmatten

Agrilution levert speciale zaadmatten voor in de plantCube, waar de gewassen uit groeien die gebruikers van de mini-kas willen telen. Momenteel biedt de startup 24 verschillende soorten salades, kruiden en microgroenten aan, waaronder de wat minder bekende Tatsoi, Thaise basilicum of zuring. Klassieke kruiden zoals sla, peterselie of raket maken daarnaast ook deel uit van het assortiment. Medeoprichter en directeur van Agrilution Maximilian Lössl geeft daarnaast aan dat hij het aantal aangeboden gewassen nog uit wil breiden.

Transparant

Lössl is enthousiast over de miniatuurkas die Agrilution op de beurs Light + Building presenteert. “De planten groeien zonder pesticiden en onze klanten hebben de grootst mogelijke transparantie omdat ze zelf hun eigen groenten kweken. Van zaaien tot oogsten, de klant kan de groei van zijn planten elke dag observeren terwijl de plantCube voor alles zorgt.”

Voorverkoop

De plantCube ligt nog niet op de markt, maar is op de website van Agrilution alvast te reserveren in de voorverkoop met een aanbetaling van €100,-. Goedkoop is de slimme mini-kas niet; de plantCube kost €2.979 euro. De leveringsfase van de plantCube staat gepland voor eind 2018.

Bron en foto: Agrilution.

Gerelateerd