Op donderdag 11 januari organiseert LTO Glaskracht Nederland een studiedag Het Nieuwe Telen (HNT) voor tuinders die al deze cursus al eerder hebben gevolgd. De studiedag vindt plaats in het kader van het programma Kas als Energiebron en bestaat uit diverse workshops en een techniekplein. Verder hebben deelnemers ruim de gelegenheid om ervaringen op het gebied van HNT met elkaar te delen.

Tijdens de cursus komen meerdere onderwerpen aan de orde. De verschillende workshops behandelen onder andere plantweerbaarheid, sturen met voeding en watergift, spectaculaire onderzoeksresultaten in tomaat en komkommer, monitoren van balansen en 365 dagen per jaar schermen.

Techniekplein

De studiedag over HNT kent dit jaar een primeur; deelnemers kunnen voor het eerst een bezoekje brengen aan een techniekplein. Hier tonen leveranciers van sensoren, energieschermen ontvochtigingsapparatuur en klimaatcomputers de laatste ontwikkelingen in de sector.

Inschrijven

De studiedag staat open voor oud-deelnemers aan de cursus Het Nieuwe Telen (2014-2017). Zij kunnen zich hier inschrijven voor de opfriscursus op 11 januari. Telers die wel belangstelling hebben voor de studiedag maar niet eerder de cursus hebben gevolgd, kunnen zich rechtstreeks melden bij Aat Dijkshoorn voor een plek op de reservelijst. Als alternatief kunnen zij zich ook aanmelden voor de basiscursus HNT, zodat zij zich bij een volgende studiemiddag ook rechtstreeks kunnen aanmelden.

Bron: LTO Glaskracht Nederland. Foto: Technokas.

Oproep Sjaak van der Tak voor studiedag Het Nieuwe Telen from LTO Glaskracht Nederland on Vimeo.

Gerelateerd