De Bommelerwaardse kwekerij Kreling Aardbeien gaat onder de naam Dutch Berries aardbeien telen in kassen die bij elkaar ruim 28 hectare beslaan. In totaal wordt er aan de Uilkerweg in Zuilichem 37 hectare uitgeruimd voor het aardbeienbedrijf. De eerste fase van de bouw start volgend jaar met de aanleg van twee kassen van elk 10 hectare en meerdere waterbassins.

Om op de plek van de huidige weilanden te mogen bouwen, is een bestemmingswijziging van het gebied nodig. De provincie heeft de procedure hiervoor in gang gezet en het wijzigingsplan dat hieruit volgt, is volgende week donderdag in te zien.

Reserveconcentratiegebied

Volgens de provincie past de bouw van de aardbeienkas binnen de uitgangspunten van het provinciaal inpassingsplan (PIP) en het reparatieplan voor de herstructurering van de glastuinbouw in de Bommelerwaard. Omdat er binnen de benoemde intensiveringsgebieden nergens 37 hectare grond beschikbaar is, wordt reserveconcentratiegebied Zuilichem-zuidoost aangesproken. Het grootste gedeelte van het bedrijf zal hier binnen vallen.

Bron: Brabants Dagblad. Foto: Google Street View.

Gerelateerd