Afgelopen maandag is in Barendrecht een nieuwe opslag- en productiefaciliteit van The Greenery opgeleverd. Het gaat om fase II van het nieuwe Retail Distributie Centrum, met onder meer koel- en rijpingscellen, kantoren en enkele tientallen laad- en losplaatsen voor vrachtwagens.

Het nieuwe gebouw met een oppervlak van 24.000 m2 is gekoppeld aan de in 2016 opgeleverde locatie. Hiermee krijgt The Greenery de beschikking over 27 laad- en losdocks, opslagruimte, een productieruimte, diverse koel- en rijpingscellen, kantoren en personele ruimtes. Het dak wordt, net als de eerder opgeleverde locaties, voorzien van zonnepanelen. De verpakkingslijnen zullen de komende weken worden geplaatst, zodat alles op tijd gereed is voor de start van het Hollandse seizoen, meldt het handelshuis.

Robotisering

The Greenery voert sinds begin 2017 tests uit met robots en verwacht deze dit jaar in het nieuwe Retail Distributie Centrum in gebruik te nemen. De robots worden ingezet om zwaar en repeterend werk van werknemers over te nemen, zoals het vullen van colli’s en het stapelen van verpakkingen. 
Medio april wordt gestart met de voorbereidingen voor uitvoering van fase III. Deze laatste fase wordt naar verwachting begin 2019 opgeleverd, waarna een modern en duurzaam distributiecentrum van 40.000 m2 is gerealiseerd, aldus The Greenery.

Bron/foto’s: The Greenery.

Gerelateerd