De Duitse consument heeft de Robino cherrytrostomaten van Royal Pride Holland uitgeroepen tot het beste groenteproduct van Duitsland van dit jaar. Dat blijkt uit de resultaten van het ‘Bestes product des jahres 2018-2019’ onderzoek. Het teeltbedrijf uit Middenmeer levert de cherrytrostomaten onder andere aan de Duitse supermarktketen Netto.

Via een tweet laat Royal Pride weten ‘blij te zijn met deze mooie waardering’. Het bedrijf ziet de benoeming tot beste groenteproduct van 2018 een als een beloning van de intensieve samenwerking met NTI, Harvest House en Netto.

Beoordelingscriteria

In totaal streden 172 producten binnen 32 productcategorieën om de titel ‘beste product van het jaar’. Een kleine 31.500 Duitsers brachten hun stem uit binnen één van deze productcategorieën. De consumenten beoordeelden de productpresentatie, gebruikerstevredenheid, prijs-kwaliteitverhouding, de waarschijnlijkheid dat ze het product bij een ander zouden aanbevelen en de kans dat ze het product nogmaals zouden kopen.

Duurzame tomatenteelt

Royal Pride is één van de belangrijkste spelers in de markt van premium kas-tomaten. Algemeen directeur Frank van Kleef is daarnaast medeoprichter van de duurzame keurmerken Milieukeur en Planet Proof, een keurmerken die in samenwerking met Harvest House en Milieudefensie zijn opgezet. Binnen Royal Pride is er ook aandacht voor duurzaamheid; dit komt terug in energiebesparing en milieuvriendelijke productiemethoden.

Bron: Bestes Produkt des Jahres 2018-2019 – Verbraucherwahlen.

Gerelateerd