De broers Colin en Steve Wilson, tuincentrum ondernemers in het Canadese Saskatoon, gaan voor de bouw van een groot en multifunctioneel tuincentrum in zee met de Britse architecten van HPW en het Nederlandse Thermoflor.

Hun nieuwe ‘destination garden centre’ wordt tweemaal zo groot als de huidige winkel, maar liefst 12.000 m2. Het maakt deel uit van een groot en nieuw retail & leisure centre, waarin ook andere winkels, een restaurant en een sportschool worden gevestigd. Saskatoon, ten oosten van de stad Calgary, is een snel groeiende stad in Canada en lijkt een veelbelovende afzetmarkt voor de twee jonge ondernemers.

Slimme combinatie

Door de lokale weersomstandigheden (zeer warme zomers, heel koude winters) kent het tuincentrum een relatief kort seizoen. Om het gebouw toch jaarrond te kunnen exploiteren, is een slimme combinatie met entertainment-activiteiten gezocht. Enkele maanden per jaar wordt een gedeelte van de kassen ontruimd en wordt deze ruimte benut als indoor go kart-circuit.

Het nieuwe tuincentrum van de gebroeders Wilson wordt op 200 meter van het huidige tuincentrum gerealiseerd. Tot de opening blijft de huidige winkel in bedrijf. De werkzaamheden op locatie starten in augustus en worden nog afgerond voor de strenge winter, die in december begint.

Thermoflor en HPW werken al geruime tijd samen in de Britse markt en realiseerden al diverse winkels, onder meer voor Rosebourne.

Bron/foto: Thermoflor.

Gerelateerd