De initiatiefnemers en ontwikkelaars zijn het eens; Floriworld, het experience center van de sierteeltsector, opent eind 2019 de deuren in Aalsmeer. De partijen die aan de wieg staan melden dat zij steun hebben van de gehele sierteeltsector. Jaarlijks moet het centrum honderdduizenden bezoekers inspireren.

De initiatiefnemers, waaronder Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten willen samen met de sierteeltsector in Floriworld laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven. Daarmee wil men ook de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren.

Groene gevoel aanwakkeren

Floriworld is al enige jaren onderwerp van gesprek geweest. Vooral in het afgelopen jaar heeft men op de achtergrond hard gewerkt aan het vervolg van de haalbaarheid van Floriworld. Dit experience center moet het groene gevoel aanwakkeren bij de vele internationale toeristen die de Metropoolregio Amsterdam bezoeken. Tot 2025 verwacht men een jaarlijkse groei van 3% in het buitenlandse toerisme dat Nederland aandoet. Zo heeft de Keukenhof wederom een groei laten zien tot maar liefst 1,4 miljoen bezoekers.

Brede vertegenwoordiging

De groeiende belangstelling voor Nederland én voor bloemen zijn positieve uitgangspunten voor de realisatie van Floriworld. Begin december 2017 hebben de betrokken partijen, Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten, Dutch Experience Group, Royal FloraHolland en Bloemenbureau Hollland de laatste stap gezet. In een gezamenlijke bijeenkomst, met een afvaardiging van de gehele sierteeltsector (veredelaars, kwekers, handelsbedrijven en sierteeltpromotie), hebben alle genoemde partijen hun commitment afgegeven en is het zeker dat Floriworld er komt.

Start bouw in herfst 2018

Royal FloraHolland is een belangrijke partner in de realisatie en zal naast Bloemenbureau Holland en Dutch Experience Group een belangrijke aandeelhouder zijn in de stichting Floriworld. Zij zullen er ook op toezien dat activiteiten in dit experience center daadwerkelijk bijdragen aan een groeiende vraag naar bloemen en planten. Naar verwachting start in het najaar van 2018 de bouw en vindt rond de Trade Fair 2019 in Aalsmeer de pré-opening plaats.

Bron en foto: VolkerWessels.

Gerelateerd