VB Group is eind mei begonnen met de bouw van de nieuwe ‘Elite’-kas voor Dümmen Orange op de Rheinberg, Duitsland. De bouw ging officieel van start nadat symbolisch de eerste schoppen in de grond werden gestoken op de locatie waar de kas komt. Kassen- en klimaatbedrijven van VB Group werken bij de bouw samen om tot een hypermoderne kas te komen met een oppervlakte van 10.000 m².

Het te bouwen kassencomplex zal de basis vormen voor de wereldwijde productie van alle variëteiten van Dümmen Orange’s assortiment. De locatie vormt daarmee het hart van de toekomstige productie en zal in de toekomst als benchmark gelden op het gebied van hygiënische standaarden binnen de Duitse organisatie.

Plantgezondheid

Tijdens de openingsceremonie sprak Thomas Bousart, Managing Director bij Dümmen Orange, over de nieuwe onderdelen van het toekomstige kassencomplex. De topman gaf aan dat plantgezondheid een belangrijke pijler van het bedrijf is en dat Dümmen Orange daarom investeert in de bouw van een nieuwe elitelocatie. De elitekas zal plaats bieden aan de teelt van perkplanten, vaste planten, snijbloemen en potplanten.

Laboratorium

In zijn toespraak lichtte Bousart de keuze voor Rheinberg toe: “De locatie heeft een centrale ligging in Europa, een goed klimaat en gekwalificeerd personeel.” De kas wordt onderverdeeld in een elite kweekgedeelte en een quarantaine-deel. Volgens Bousart is het nieuwe project meer een laboratorium dan een kas, waarmee Dümmen straks de mogelijkheid heeft om speciale hygiënische standaards te bereiken. Op die manier zal het bedrijf in staat zijn om ‘back-ups’ te maken van waardevol plantmateriaal.

Uitbreiding

De bouw van de kas is nog in volle gang, maar de uitbreiding van het kassencomplex staat al gepland. Op de locatie Rheinberg is in de toekomst uitbreiding mogelijk tot ongeveer 3,5 hectare.