Glastuinbouwbedrijven moeten vanaf 1 januari 2018 het water dat ze willen lozen voor minstens 95% zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. De Opticlear Diamond van Water IQ is hiervoor een inmiddels goedgekeurd systeem. Het apparaat is ontwikkeld voor de behandeling van proceswater in twee stappen: moleculaire adsorptie en efficiënte oxidatie.

In de eerste stap worden stoffen geadsorbeerd in een kolom gevuld met keramisch dragermateriaal. Dit materiaal is voorzien van een specifieke coating. Na de adsorptie vindt efficiënte oxidatie plaats. Oxidanten worden via een mengkamer ingebracht in een kolom met keramisch dragermateriaal. Die is voorzien van een katalysator die de oxidatiekracht versterkt en het energiegebruik van het systeem beperkt.

Compact, economisch en onderhoudsvriendelijk

De nieuwe E-serie was al aangekondigd toen de BZG-goedkeuring (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) bekend werd gemaakt. Het bedrijf heeft HortiContact Gorinchem uitgekozen voor de presentatie van de zuiveringsinstallatie. De E-serie is primair bedoeld voor spuivolumes van een 0,5 en 1 kuub per uur. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het zuiveringsapparaat zo compact, economisch en onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken.

Meer informatie: Water IQ International, Stand 406, HortiContact, Gorinchem.

Gerelateerd