Het aantal producten van Plant Health Cure dat officieel is toegelaten voor bioteelten is uitgebreid met zeven producten. De complete lijst is te vinden op de site van Skal. Afgelopen zomer werden de producten Fulvic 25 en Moor al toegelaten. Dit zijn de eerste producten ter wereld met echt biologische en zuivere fulvine en humine; bijproducten van de winning van Nederlands drinkwater, zo stelt het gespecialiseerde bedrijf.

Deze stoffen staan aan de basis van humusproductie in de bodem. Ze vormen de ‘accu’ van de grond. Tot nu toe mocht alleen zuivere leonardiet worden toegepast in de biologische teelten. Maar de effecten daarvan laten al jaren op zich wachten.

Ook biologische bodems hebben vaak een gebrek aan humaten. Daardoor komt ondanks de toevoeging van organische stof, geen humusvorming tot stand. Met de nieuw toegelaten middelen wordt dit belangrijke bodemproces weer opgestart en onderhouden. De chelerende werking zorgt voor een effectieve bodemverbetering, betere opname en benutting van meststoffen en beschermingsmiddelen. Ze laten geen residu achter.

MEER INFO: PLANT HEALTH CURE
STAND 113

Gerelateerd