Het meest hippe restaurant van de wereld Food Ink doet in december ’s wereld meest hippe stad aan. In fashion studio ElektroCouture in het hightech hart van Berlijn kunnen gasten van 14 t/m 17 december kennis maken met 3D-geprint voedsel. Zelfs het meubilair en het bestek is 3D-geprint.

Het 11-gangendiner is eetbare kunst, zo vermeldt de website van Food Ink, en wordt volledig bereid met verse ingrediënten. De gerechten worden voor de ogen van de gasten geprint met futuristische nieuwe machines, genaamd ‘Foodini’s’, uitgevonden door Barcelona start-up Natural Machines. De weinige gasten – maximaal 10 per diner – worden begroet met champagne en een verscheidenheid aan 3D-gedrukte hors d’oeuvres. Zij zullen dan worden geleid naar het 3D-geprinte meubilair, om daarna te beginnen aan de ‘multi-zintuiglijke reis door de toekomst van voedsel’.

Technologie, food & design

Alle ingrediënten worden ter plekke vers bereid door chef-kok Mateu Blanch, in bruikleen van een van Spanje’s meest geprezen nieuwe Michelin-sterren restaurants, La Boscana. Het überhippe event wordt gezien als een nieuwe stap in technologie, food & design. Zo worden tijdens de eerste gang VR-headsets gedragen, worden tijdens het diner wall-to-wall projecties getoond en is de muziek gecomponeerd door Artificial Intelligence. Het diner wordt live gestreamd over de hele wereld, zodat iedereen kan meegenieten.

De eerste pop-up van Food Ink stond overigens dit jaar in Venlo. Het restaurant opende officieel op 25 juli 2016 in Londen en is sindsdien op wereldtournee langs hippe steden. Mocht u deze kerst eens (wat) anders willen eten, tickets zijn – a 180 euro – beschikbaar via deze link.

Bron/foto’s: Food Ink.

Gerelateerd