Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal in samenwerking met ZLTO/LLTB tijdens Tuinbouw Relatiedagen Venray dit jaar het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, is gastspreker op het symposium.

Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Hagelstenen zo groot als tennisballen vielen uit de lucht en richtten een miljoenenschade aan. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld. Het symposium gaat dieper in op de gevolgen en laat zien welke preventieve maatregelen tuinders kunnen treffen.

Preventieve maatregelen

Aan het woord komen verder Janjo de Haan van Wageningen University & Research en Jan Schreuder namens Vereinigte Hagel. Zij gaan in op preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen tegen het veranderende klimaat. Jurist Rico Ligtvoet van ZLTO is momenteel betrokken bij de afhandeling van schade in Zuid-Oost-Brabant en gaat zijn ervaringen en kennis delen in de sessie ‘Getroffen, en wat nu?’.Het symposium is op donderdag 1 december, begint om 10.00 en duurt tot 12.15 uur.
Aanmelden voor het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’ kan via de website van Evenementenhal.

Meer informatie: ZLTO, Stand 325, Tuinbouw Relatiedagen Venray