Kwaliteitsmerk voor bloeiende planten Addenda gebruikt met ingang van dit jaar alleen nog maar 100% afbreekbare etiketten. Eerder gebruikte het keurmerk etiketten van Polypropoleen, maar deze worden nu dus vervangen door labels van biodegradeerbaar materiaal dat voornamelijk bestaat uit cellulose.

De materie waaruit de nieuwe etiketten van Addenda bestaat is FSC-gecertificeerd en een biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat de labels waterafstotend zijn. Het materiaal is geschikt om in de papierbak of compostbak te gooien voor optimale recycling in bestaande afvalstromen.

Biobased materialen

Voor de productie van de biobased materialen waaruit de nieuwe labels bestaan, is minder aardolie nodig en komt over het algemeen minder CO2 vrij. Het kwaliteitsmerk voor bloeiende planten geeft aan deze factoren in haar eigen keten te monitoren en streeft ernaar zichzelf op dit vlak te blijven verbeteren.

Omslag

De aanleiding voor het verduurzamen van de etiketten van het keurmerk is een ‘omslag van het roer’ van het merk op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf geeft op haar website aan dat het sinds vorig jaar zichzelf als hoofddoel stelt om het product en de keten substantieel te verduurzamen en zo het verschil te maken.

Keurmerk

Addenda is een keurmerk voor planten met bloemen. Het productassortiment van Addenda is opgesplitst in de categorieën Hebe, Campanula en Maori. De groeiende verzameling planten die het keurmerk mogen dragen, voldoen aan strenge criteria en worden op milieuvriendelijke wijze geteeld.

Foto: Addenda.

Gerelateerd