De eerste fase van de derde editie van de Autonomous Greenhouse Challenge gaat deze week van start. De online challenge is een nieuw element in de editie van dit jaar. Deze is gericht op het testen van de machine learning en computer vision vaardigheden van de deelnemers. Meer dan 50 teams en 250 deelnemers doen mee aan deze fase van de competitie. Op 14 juli zal de winnaar van de online challenge bekend worden gemaakt.

Wageningen University & Research en Tencent houden tussen juni 2021 en juni 2022 voor de derde keer een International Autonomous Greenhouse Challenge. Multidisciplinaire teams van over de hele wereld gaan met behulp van kunstmatige intelligentie op afstand sla produceren. Het doel is een volledig geautomatiseerde en autonoom gecontroleerde kas, zonder tussenkomst van de mens.

Grote belangstelling

De organisatie is blij met de grote belangstelling en kijkt uit naar de vaardigheden op het gebied van beeldanalyse en machinaal leren. Heb je de kans gemist om deel te nemen aan de eerste fase? Geen probleem, je kunt nog steeds meedoen aan de volgende fases van de Challenge die later dit jaar van start gaan, de Hackathon en de Greenhouse Growing Challenge.
Het tweede deel van de wedstrijd gaat aan het einde van de herfst van start met de Hackathon. Tijdens een 24-uurs wedstrijd voor de virtuele productie van een slateelt in een virtuele kas worden dan de vijf beste teams geselecteerd.
Hoogtepunt is de Greenhouse Growing Challenge, waarin vijf teams in de eerste helft van 2022 met elkaar de strijd zullen aangaan bij de volledig automatisch aangestuurde productie van sla op water in een kas.

Sponsoren

De derde Autonomous Greenhouse Challenge wordt georganiseerd door Wageningen UR en gesponsord door Tencent. Andere sponsoren van deze editie zijn: Fluence by Osram, Gebr. Geers, Gemeente Lansigerland, Glastuinbouw Nederland, Hortiplan, Kas als Energiebron, LetsGrow, Ridder Climate Screens en Sigrow.