Van Iperen uit Westmaas verkoopt per 1 september 2022 haar verpakkingsactiviteiten aan Broekhof Verpakkingen, onderdeel van Koninklijke Paardekooper Group.

In 1999 startte Van Iperen met de verkoop van sierteeltverpakkingen. In de afgelopen decennia is dit onderdeel uitgegroeid tot een gezonde en substantiële bedrijfsactiviteit. Uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid en logistiek en de toenemende complexiteit in de wereld van verpakkingen, heeft het bedrijf doen besluiten dat voor verdere groei meer kennis en specialisme nodig is.
Dirk-Jan Bakker, CEO bij Van Iperen: “Door de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij Broekhof, kunnen we nog meer focus aanbrengen op het groeispecialisme rond het voeden, versterken en beschermen van gewassen.” De verkoop van de verpakkingentak geeft ruimte voor groei in de vergroening van gewasbescherming (biologie, groene middelen) en meststoffen (circulaire reststromen, Greenswitch, biostimulanten, waterkwaliteit).

Verduurzamen van verpakkingen

Met de overname versterkt Koninklijke Paardekooper Group (KPG), eigenaar van Paardekooper, Broekhof en het vorig jaar overgenomen Dillewijn Zwapak, opnieuw haar positie in de sierteeltsector.
De Horti-divisie voorziet wereldwijd de bloemen- en plantenbranche van verpakkingen. Met hun verpakkingsoplossingen voegen zij waarde toe in elke schakel van de bloemen- en plantenketen. Het verduurzamen van de verpakkingen is hierbij een belangrijke ambitie.
Bert van Dongen, CFO van KPG: “De verpakkingsactiviteiten zijn onze kernactiviteit. Door deze overname kunnen we onze kwekerstak verder uitbouwen. We borduren daarbij graag voort op de jarenlange relatie tussen Van Iperen en haar klanten”.
Beide familiebedrijven met ruim 100 jaar historie, blijven nauw samenwerken om de klanten te verzekeren van een breed aanbod, advies op maat en kwalitatief hoogstaande verpakkingen.