INNIO Jenbacher Engines is klaar voor de toekomst en versnelt de evolutie naar schone energieoplossingen. Het bedrijf levert inmiddels de eerste WKK-motoren met waterstof als brandstof.

Het voordeel hiervan is dat er geen CO2 vrij komt bij de verbranding, waardoor bedrijven in de toekomst kunnen voldoen aan de doelstellingen die de overheid stelt. Waterstof kan bijgemengd worden om vervolgens naadloos over te schakelen op volledig waterstof als dit beschikbaar is. De motoren worden geleverd met de mogelijkheid om te draaien tot 25% (vol) waterstof menging met conventioneel gas. Er zijn diverse typen motoren beschikbaar om op 100% waterstof te draaien en vanaf 2025 is zelfs hun hele gamma klaar voor het draaien op 100% waterstof.

De meeste bestaande Jenbacher-motoren kunnen worden omgebouwd tot een motor die op waterstof mengbedrijf kan draaien. Veel van de bestaande type 4 motoren kan de leverancier ombouwen tot een 100% waterstof-motor of een dual-gas-motor die kan draaien op 100% conventioneel gas, 100% waterstof of mengsels daarvan.

MEER INFO: JENBACHER
STAND B117