Per 1 juli aanstaande treedt Cor de Fijter in dienst van Flynth Adviseurs en Accountants in Naaldwijk als sectorleider tuinbouw en senior bedrijfsadviseur. Hij volgt Frank Hollaar op die is begonnen aan een ‘nog onbekend avontuur’. In zijn combirol zal De Fijter zich bezighouden met de innovatie van het bedieningsconcept en het adviseren bij complexe bedrijfskundige vraagstukken.

De Fijter verdiende zijn sporen als sectormanager Akkerbouw & Tuinbouw bij de Rabobank. Hij ontwikkelde de Analyse Tool Rabobank en was medeauteur van verschillende sectorvisies, zoals ‘Floreren met flexibiliteit’ en ‘De wereld van Jip’. Hij komt op een belangrijk moment binnen bij het bureau, waar hard gewerkt wordt aan de lancering van een dashboard tool voor tuinbouwondernemers. “Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van data-analyse. Een hele interessante ontwikkeling voor de sector, die ik in mijn nieuwe rol met beide handen ga aangrijpen. Ik heb er veel zin in om de door mijn voorganger en zijn team geïnitieerde ontwikkeling van het dashboard voor de tuinbouw verder vorm te geven”, laat hij weten.

Anticiperen op beleid

De rode draden in de carrière van De Fijter sluiten goed aan op zijn nieuwe job. Het vertegenwoordigen van de organisatie in de netwerken van de sector, het anticiperen op beleid en regelgeving, het samenbrengen van businesspartners en het detecteren van kansen voor de klanten en voor Flynth zelf, maken onderdeel uit van zijn nieuwe verantwoordelijkheden. Hij gaat zich ook richten op de mogelijkheden voor verdere groei van de dienstverlening in de sector. Zijn nieuwe werkgever is weliswaar marktleider in de glastuinbouw, maar is nog niet in alle glastuinbouwgebieden even bekend als in het Westland en Lansingerland.

Tuinbouwhart

Frank Hollaar, die onlangs nog ‘Op de Kist’ stond in Onder Glas, stopt na een loopbaan van bijna vijftien jaar bij het advies- en accountsbureau, waarin hij diverse functies vervulde, waarvan het grootste deel als sectorleider tuinbouw en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn hart ligt in de land- en tuinbouw.

Tekst: Pieternel van Velden