Decorum Plants & Flowers is een telerscoöperatie met meer dan 50 leden. Met ingang van 1 september krijgen ze voor het eerst een buitenlandse teler als collega, namelijk Eurofleurs-Elbers uit het Duitse Kevelaer. Deze teler is gespecialiseerd in de teelt van Calluna en Erica gracilis.

De leden van de telersvereniging brengen samen meer dan 4.000 producten op de markt. De vereniging staat voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Hun leden zijn zorgvuldig geselecteerd, met één doel: een breed assortiment planten en bloemen onder één merk van de hoogste kwaliteit. Met het toetreden van de Duitse teler wil de telersvereniging meer aandacht vestigen op tuinplanten.

Eurofleurs-Elbers teelt Calluna en Erica in diverse potmaten op een oppervlakte van 40 ha in de vollegrond en 2,2 ha onder glas. Eigenaresse Ann Elbers: “Ik kwam in de markt veel Decorum producten tegen, dit wekte mijn interesse aangezien ik mijn producten graag onder een bekend merk wil verkopen. Daarnaast denk ik dat samenwerking met andere telers mij alleen maar verder kan helpen in mijn ondernemerschap.”