Sinds 1 maart 2022 is DeruNed onderdeel van Houweling Group. Door de overname verstevigt de groep haar positie als producent, leverancier en dienstverlener in de tuinbouw.

DeruNed bestaat sinds 1996 en ontwikkelt en produceert natuurlijke oplossingen voor telers: effectieve middelen op basis van organische voeding, plantextracten en micro-organismen. Jan Ruigrok: “We hebben ons in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een betrouwbare producent en leverancier voor talloze ondernemers. Met als gezamenlijk doel: een prachtig teeltresultaat.”

Natuurlijke oplossingen

De oplossingen van DeruNed sluiten aan op het assortiment van Houweling Group. Zij leveren van oudsher schermmiddelen en glasreinigers, maar hebben het aanbod de laatste jaren uitgebreid met onder andere vitaliteitsproducten en vermiculiet met RHP-keurmerk.
Eigenaar Marc Houweling: “Ook introduceren we dit jaar Dutch Grow: een compleet nieuwe productlijn met biostimulanten voor een sterkere en weerbaardere plant. In de tuinbouw ligt een toekomst voor natuurlijke producten.”

Toekomstige generaties

In 1925 ontwikkelde Cor Houweling zijn eerste producten. Later was het zijn zoon Jan die de schermmiddelen Witvast en daarna La Blanche ontwikkelde. Beide duurzame schermmiddelen zijn nog steeds de meest gebruikte ter wereld. In de afgelopen 96 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een beschermer van product, plant en persoon. Marc is de vierde generatie. “Wij streven naar een veilige werkomgeving voor onze relaties én toekomstige generaties. Met de ontwikkeling van natuurlijke en milieuvriendelijke tuinbouwproducten dragen wij zo ons steentje bij aan een duurzame toekomst.”