Startup accelerators World Startup Factory en Truvalu.startups hebben samen een platform opgericht voor startups met innovatieve ideeën voor de (glas)tuinbouw: FoodStars. Met het platform spelen de oprichters in op de wens van de tuinbouw om samen te werken met internationale startups. Het doel van FoodStars is om bij te dragen aan de wereldvoedselzekerheid en het halen van de afgesproken energiedoelen.

World Startup Factory en Truvalu.startups zijn van mening dat de op één-na-grootste speler in de tuinbouwsector een innovatie- en startup-ecosysteem heeft dat past bij zijn reputatie. Vanuit deze overtuiging richtte de twee startup accelerators FoodStars op. De oprichters van FoodStars willen dat het platform de ‘Silicon Valley’ van de tuinbouwindustrie wordt.

Partners

Naast oprichters World Startup Factory en Truvalu.startups zijn ook The New Farm, LudvigSvensson, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de gemeente Den Haag partners van het platform. FoodStars biedt bedrijven en organisaties binnen de tuinbouw die willen samenwerken of investeren in innovatieve startups daarnaast de kans om ook onderdeel te worden van het initiatief.

Startups

Niet alleen bedrijven en organisaties uit de tuinbouw die willen investeren of samenwerken met startups kunnen lid worden van FoodStars; het platform moedigt ook innovatieve startups aan om te ‘solliciteren’ om deel te nemen aan het platform. Op haar website beschrijft FoodStars de vijf selectiecriteria waar het bedrijf startups op screent, de selectieprocedure en de inhoud van het FoodStars Accelerator programma. Startups kunnen zich hier aanmelden voor het FoodStars Accelerator programma.

Gerichte innovatie

Omdat FoodStars is gevestigd in het grootstedelijke Nederland richt het zich vooral op het stimuleren van innovatieve startups in slimme landbouw in grootstedelijke gebieden. Daarmee is het platform ideaal voor startups die innovatieve oplossingen hebben voor de verticale teelt, aquaponics of ondergrondse kwekerijen. Andersom is FoodStars ook interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de tuinbouw en willen investeren in deze innovaties.

Bron en foto: FoodStars.

Gerelateerd