F&A Next, het eerste Europese platform voor start-ups in de food- en agrisector, brengt de grootste groep internationale food & agri investeerders ooit bij elkaar. Het F&A Next event vindt plaats op 25 en 26 mei op de Wageningen Campus.

Via pitchsessies en paneldiscussies zullen start-ups, zoals Proti-Farm (insecten), Mosa Meat (kweekvlees) en Mazza Innovations (voedingsextracten) zich aan de investeerders presenteren. Naast Anterra Capital – wereldwijd het grootste investeringsfonds in deze sector – zullen meer dan 25 internationale venture capital en corporate venture fondsen op zoek gaan naar start-ups voor hun volgende investering. Bovendien zullen ‘angel investeerders’ en vertegenwoordigers van de grootste Europese food- en agri-bedrijven uitkijken naar nieuwe innovaties in voeding en agrotechnologie die kunnen bijdragen aan de volgende (groene) revolutie in de sector.

Durfinvesteerders

Adam Anders, Managing Partner Anterra Capital: “Innovatieve doorbraken zijn noodzakelijk om de voedselbeschikbaarheid te verdubbelen zonder dat dat ten koste gaat van mens of planeet. Durfinvesteringen spuiten omhoog en het is tijd dat Nederland haar plek als leider in deze sector inneemt. Niet alleen vanuit het perspectief van de grote bedrijven en onderzoeksinstituten, maar ook vanuit het perspectief van de ondernemer. Daar springen venture-capital fondsen zoals het onze op in.” 

Berry Marttin, lid Raad van Bestuur Rabobank: “We hebben ondernemers nodig om innovaties om te zetten in praktische proposities die naadloos aansluiten bij vragen uit de markt. Het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in de wereldwijde food & agri sector, is een belangrijke focus van Rabobank. Wij ondersteunen het innovatieve ecosysteem van entrepreneurs met financiering, onze unieke food & agri kennis en het verbinden van onze netwerken in mondiale voedselketens van boer tot bord. Daarom zijn we een trotse partner van F&A Next in het linken van ideeën met investeringen.”

Initiatiefnemers van F&A Next zijn Wageningen UR, Rabobank, FoodValley NL en StartLife. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en Anterra Capital. Het lanceringsevenement vindt plaats op de Wageningen Campus op 25 en 26 mei 2016. Start-ups, investeerders en corporates kunnen zich nog aanmelden via www.fanext.nl.

Bron: Food Valley Update. Foto: Proti-Farm.