Koppert Biological Systems heeft met succes de testfase afgerond van een mobiele app voor plaagbestrijding met online dashboard die problemen in het veld signaleert en analyseert.

Deze door Koppert USA ontwikkelde iPM-app maakt gebruik van innovatieve technologieën en bestaat uit twee onderdelen: een scout-app met een intuïtieve gebruikersinterface en een online Dashboard. Met de scout-app kunnen gegevens in het veld direct worden ingevoerd. Het Dashboard geeft inzicht in gegevens over plagen en ziekten, zodat het probleem kan worden geanalyseerd, behandeld en beheerd.

Drie modules

De iPM-app bestaat uit drie modules: een mapping-module met op maat gemaakte kaarten en scout-sjablonen voor binnen- en buitentoepassingen; een grafische module om de ontwikkeling van plagen en ziekten in beeld te brengen en de doeltreffendheid van behandelingen te analyseren; en een behandelingsmodule voor chemische, biologische of culturele behandelingen. Na de introductie van de app op de Amerikaanse markt is deze met succes getest in een aantal Europese landen.

Alles-in-één tool

Telers kunnen de app gebruiken om centraal gegevens te verzamelen die overal in het veld kunnen worden geraadpleegd. De ruwe gegevens kunnen worden opgeslagen en bewerkt voor verdere analyse. De scout-gegevens zijn te downloaden voor offline gebruik door de klant. Kaarten en sjablonen zijn afgestemd op alle scoutingtechnieken en gewassen. De app is een alles-in-één tool om scouting, analyse, behandeling en bestrijding aan elkaar te koppelen.
De scoutingsoftware helpt de kosten terug te dringen door uiterst nauwkeurig inzicht te geven in de doeltreffendheid van pesticiden. De verbeterde timing van biologische toepassingen verhoogt de doeltreffendheid van bestrijdingsmiddelen, waardoor er minder van nodig zijn en de gezondheid en opbrengst van de gewassen toenemen.
Momenteel is de app alleen beschikbaar voor iOS, aan een Android-versie wordt nog gewerkt. iPM Dashboard is een persoonlijk beheersysteem waarvoor een abonnement moet worden afgesloten.

Bron: Koppert Biological Systems