Het bedrijf Green Simplicity dat gespecialiseerd is in LED-oplossingen wordt volledig overgenomen door GreenV, de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector.

Bij het relatief jonge kennis- en technologiebedrijf, dat werd opgericht in 2014 en gevestigd is in Andijk werken acht mensen. De researchafdeling richt zich op het leveren van onderzoeksystemen waarmee, samen met klanten, de meest ideale groeirecepten worden bepaald voor de teelt in een volledig gecontroleerde omgeving. Het bedrijf houdt zich eveneens bezig met conceptontwikkeling en de daadwerkelijke realisatie van systemen voor grootschalige teelt zonder daglicht.

Nieuwe groeiconcepten

Green Simplicity bedient op dit moment circa 250 klanten, hoofdzakelijk telers en veredelaars actief in Nederland. GreenV haalt met de overname unieke kennis en technologie in huis om klanten straks, waar ook ter wereld, te adviseren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe groeiconcepten die meer potentie uit een gewas halen. En die ze vervolgens beter, sneller en met hogere rendementen kunnen laten groeien, zowel in een omgeving met daglicht (kassen) als zonder daglicht (indoor farms).
Als nieuwe innovatie ‘hub’ zal de LED-leverancier straks nauw gaan samenwerken met de indoor farming activiteiten en de andere bedrijven binnen de groep Prins Group en Prins USA (kassenbouw), Stolze (installatietechniek), HT Verboom (interne transportsystemen), Voshol Warmte- en Elektrotechniek en JV Energy Solutions (klimaat- en installatietechniek).

Nog relatief klein kennis-, data- en technologiebedrijf

Voor Wessel van Paassen, oprichter en directeur van Green Simplicity bieden juist deze bedrijven voor hem en zijn team een ongekend toekomstperspectief: “We hebben al diverse projecten gedaan met HT Verboom en om die reden is de groep geen onbekende voor ons. We zijn nu nog relatief klein kennis-, data- en technologiebedrijf. Met de andere bedrijven krijgen we er in één klap niet alleen een ongekend relatienetwerk bij, maar ook een enorme uitvoeringscapaciteit om concepten en testomgevingen bij klanten te plaatsen op locatie en op te schalen.”
“Het jonge, innovatieve bedrijf is uniek, doordat samen met de klant de potentie van het gewas wordt bepaald en vervolgens de techniek zo wordt ontworpen, dat de klant deze potentie op grote schaal kan benutten”, zo onderstreept Anneke van de Geijn, CCO van GreenV. “Hun komst is zeer waardevol en een verrijking van de kennis die onze bedrijven nu al hebben. Zij kunnen straks innovatieve groeiconcepten (afhankelijk van diverse omgevingsvariabelen, condities en rendementseisen) samen met klanten ontwikkelen en testen, en bovenal sneller en innovatiever dan voorheen op grote schaal uitrollen.”