De beursorganisatoren van de najaarsbeurzen Trade Fair in Aalsmeer en IFTF in Vijfhuizen hebben deze week besloten om hun beurzen te annuleren. De onzekerheid over het internationale verloop van de pandemie is nog steeds groot. Daardoor is het grootste probleem dat internationale bezoekers niet naar Nederland kunnen komen. De GreenTech kiest ervoor om van 20 tot en met 22 oktober een virtuele beurs te organiseren als alternatief voor de fysieke beurs in de RAI in Amsterdam.

De vakbeurs GreenTech is eerder dit jaar vanwege de coronacrisis verplaatst van de maand juni naar 20 tot en met 22 oktober 2020. De beursorganisatie besloot onlangs om de beurseditie van dit jaar volledig virtueel te organiseren.
Het driedaagse virtuele platform zal verschillende theaters hebben met kennissessies die live worden uitgezonden, productpresentaties worden getoond en er is een speciale studio met podcasts. Het wordt een online event waarbij men kan netwerken, chatten en afspraken maken in groepen of 1-op-1.
Het thema in oktober is ‘Follow the sun’, wat betekent dat het programma zich richt op de verschillende tijdzones om de wereldwijde tuinbouwsector te bereiken. Ook de Innovation Awards met de nieuwste technologieën in de tuinbouw krijgen binnen de virtuele beurs een plek. Diverse toeleveranciers hebben hun medewerking al toegezegd aan het event.

Trade Fair Aalsmeer gaat niet door

De Trade Fair Aalsmeer die gepland stond van 4 tot en met 6 november 2020 is geannuleerd. Royal FloraHolland heeft dit besluit genomen na zorgvuldige afweging van risico’s en uitgebreide consultering van exposanten en bezoekers.
De handelsbeurs in Aalsmeer ontleent zijn unieke karakter aan de samenkomst van een groot aantal exposanten en bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor een grootschalig evenement brengt de aanhoudende coronacrisis te grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Over deze risico’s is ook gesproken met de autoriteiten. Veiligheid staat te allen tijde voorop. De voorgenomen maatregelen waren daar ook op ingericht. De onzekerheid over het internationale verloop van de pandemie is echter nog steeds groot.
Bovendien kunnen internationale bezoekers op elk moment geconfronteerd worden met reisbeperkingen. Een beurs op veel kleinere schaal doet geen recht aan het unieke concept. De Trade Fair Aalsmeer 2021 zal plaatsvinden van 3 tot en met 5 november 2021.

IFTF verplaatst naar 2021

De organisatie van de International Floriculture Trade Fair (IFTF) heeft woensdag na de persconferentie van het Nederlandse kabinet besloten om de vakbeurs in Vijfhuizen te verplaatsen naar 2021.
Voor internationale bezoekers van buiten Europa werd duidelijk dat een bezoek aan Europa niet mogelijk zal zijn. Bovendien zal het waarschijnlijk ook voor Europese burgers nog moeilijker worden om naar andere Europese landen te vliegen. Doordat de IFTF een vakbeurs is met een grote internationale focus, is het essentieel dat deelnemers en bezoekers uit alle landen van en naar Nederland kunnen vliegen. De IFTF wordt in 2021 georganiseerd van 3 tot en met 5 november.