Het gaat goed met de Nederlandse glastuinbouw. Er worden weer zwarte cijfers geschreven en de sector durft weer te investeren in de toekomst. Dat zegt directeur Arnaud van der Eijk van Wayland Developments. Door de Brexit staat de groei van de export dit jaar weliswaar iets onder druk, maar desondanks merkt zijn bedrijf dat de stemming binnen de sector heel positief is.

Als gevolg daarvan noteert Wayland Developments een groei in de vraag naar (grootschalige) duurzame glastuinbouwgebieden, bedrijventerreinen en woonomgevingen. “Het ontwikkelen van glastuinbouwgebieden zoals Siberië is onze core business”, zegt hij. “Er zijn in de traditionele gebieden nog nauwelijks kavels beschikbaar. Daarnaast worden de kavels van 30 ha of meer binnen de glastuinbouwconcentratiegebieden schaars.”

Tot voor kort was dat wel anders. Er was een overschot aan kavels en het kostte de grootste moeite om die ingevuld te krijgen. Glastuinbouwondernemers stellen bovendien steeds hogere eisen aan de ligging van het gebied, de infrastructuur, doorgroeimogelijkheden en bijvoorbeeld duurzame energienetwerken.

MEER INFO: WAYLAND DEVELOPMENTS
STAND 178

Gerelateerd