Midden in de tweede coronagolf gaat het werk van de Onder Glas redacteuren onverminderd door. In veel gevallen kunnen zij met aangepaste hygiënemaatregelen de bedrijven nog steeds bezoeken. Vanaf vandaag dragen zij daarbij ook het Onder Glas mondkapje.

Het enige echte Onder Glas mondkapje is gemaakt in limited edition. Wie op dit moment het kapje draagt is onlosmakelijk verbonden met de redactie van vakblad Onder Glas. Op deze wijze wil de redactie laten zien dat wij respect tonen voor de coronamaatregelen die de overheid hanteert. Net zoals u willen wij dat deze lastige, afstandelijke periode zo snel mogelijk voorbij is. Ons werk bestaat nu eenmaal uit het onderhouden van zoveel mogelijk contacten in de glastuinbouwsector om goede vakinformatie voor u als lezer te ontsluiten. Zonder gesprek geen verhalen.

Geen blad voor de mond

Het volgen van hygiëneprotocollen op bedrijven om de verspreiding van besmettelijke plantenziekten te voorkomen, behoort tot de dagelijkse routine van onze schrijvers. Daar zijn inmiddels extra maatregelen bijgekomen om ook elkaar te beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. Om deze lastige periode een positieve impuls te geven hebben we een vrolijk mondkapje gemaakt, waarbij het symbolische vijgenblad ditmaal de mond bedekt, maar niet snoert. Onze redacteuren nemen immers geen blad voor de mond. Foto’s van het mondkapje verspreiden wij via social media @OnderGlas #mondkapje.

Tekst: Pieternel van Velden