Naar tevredenheid van een groot aantal glastuinbouwondernemers levert Hinova het VentilationJet Systeem. Dat systeem wordt geleverd inclusief de Hinovator, de extreem energiezuinige verticale ventilator van het bedrijf uit Berkel en Rodenrijs.

Voor sommige ondernemers is het interessanter om uitsluitend verticaal te ventileren. Deze ventilator verdeelt de kaslucht optimaal door het gewas en zorgt voor een mooi uniform klimaat. Bij verticaal ventileren wordt de lucht van onder aangezogen en als een deken over het gewas verdeeld. De luchtbeweging vindt vooral in en door het gewas plaats. Hierdoor ontstaat in het verticale vlak een gelijkmatiger temperatuur en RV en wordt veel energie bespaard.

Het systeem is draadloos bestuurbaar, waarmee elke motor individueel benaderbaar is. De voordelen daarvan zijn: terugkoppeling van onder andere het toerental per motor; het later aanpassen van stuurgroepen zonder extra kabels; een korte installatietijd door reductie in kabels; uitbreidingsmogelijkheden voor toekomstige flexibele oplossingen van Hinova.

MEER INFO: HINOVA, STAND 315