Bloemen en planten zijn belangrijk voor een gezonder en gelukkiger leven in de stad. Steeds meer mensen beseffen dat, maar weten niet hoe je dat in je eigen leven moet toepassen. Om dit onder de aandacht te brengen, organiseert Innovatieplatform Let it Grow op zondag 2 en maandag 3 april de eerste editie van Greenhouse Festival.

Start-ups en shop-in-shops

Gedurende twee dagen verandert het Transformatorhuis op het Amsterdamse Westergasterrein in een groene en kleurrijke oase. Van kunstenaars tot start-ups, van chefs tot architecten, Let it Grow’s Greenhouse Festival verzamelt de trendsetters van de groene beweging onder één dak voor een dag vol workshops, muziek, eten, technologie, drinken en shop-in-shops. Bezoekers moeten deze dag weer verlaten met geprikkelde groene vingers om vervolgens zelf aan de slag te gaan met urban green living.

Gelukkiger en gezonder leven

“Bloemen en planten maken het leven van mensen in steden gelukkiger en gezonder. We willen mensen deze impact zelf laten ervaren en hen verwonderen”, zegt Let it Grow-founder Silke Tijkotte. Meer dan dertig initiatieven die op een nieuwe manier met bloemen en planten werken doen mee. Zo kunnen mensen de laatste innovaties zien op het gebied van groene technologie, zoals de Pikaplant die je nooit water hoeft te geven. Of de Living Light, een lamp die energie haalt uit een plant. Ook is er een pop-up expositie met oogverblinde Instagramfoto’s uit de Hortus Botanicus.

Kijken en shoppen

Kunstenaar Elspeth Diederix presenteert haar idee voor een compleet nieuwe wilde pluktuin in de stad: The Miracle Garden. Platform Pop-Up City schetst een beeld van de groene stad van de toekomst doormiddel van een creatieve content installatie. Verder zijn er pop-up shop met boeken Athenaeum of planten van Wildernis, de stadstuinwinkel nieuwe stijl. Alle deelnemers staan op de site . Meer informatie is ook te vinden op www.letitgrow.org en letitgrow.pr.co/
#greenhousefestival @letitgrow_org

Bron en Foto: Let it Grow

Gerelateerd