Welkom op HortiContact! Een extra warm welkom deze keer. We hebben immers twee jaar moeten wachten op deze 18e beurseditie, waar we elkaar eindelijk weer fysiek kunnen ontmoeten. Samenzijn staat dit jaar dan ook − meer dan anders − centraal. Daarnaast zoomen we in op de actuele thema’s in de tuinbouw en tonen we de innovatiekracht van de sector. Die bleef ondanks corona ijzersterk overeind.

Het was lange tijd onzeker of en wanneer HortiContact 2022 doorgang zou kunnen vinden. Aanvankelijk koersten we op februari, maar dat bleek coronatechnisch net te vroeg. We zijn enorm blij dat de beurs nu, enkele maanden later, alsnog kan plaatsvinden. Vooral omdat we voelen en horen dat er binnen de sector een grote behoefte is om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Na twee jaar Teams-vergaderingen en telefonische overleggen, wil men elkaar weer in de ogen kijken. Dat kan tijdens de beurs: méér dan anders staat ontmoeten centraal tijdens deze editie. En bijzonder om te melden: in 2020 was het de laatste beurs die plaatsvond voor de eerste lockdown, dit jaar is het één van de eerste Easyfairs-beurzen nadat ons land van het slot is gegaan.

Investeren in de toekomst

Innovatie is een belangrijke pijler, onder de tuinbouw én onder deze beurs. Dat sectorpartijen ook in tijden van corona volop bezig zijn geweest met vernieuwing blijkt wel uit het feit dat we maar liefst negentien aanmeldingen mogen noteren voor de HortiContact Innovatie Award 2022.
Maar deze beurs kent meer highlights. Zo organiseren we voor het eerst een Werken & Leren-tour. Hierbij nodigen we studenten van diverse opleidingen uit om de beurs te bezoeken. De HR-managers van innovatieve bedrijven in onze sector laten zien hoeveel kansen de tuinbouw biedt en hoe breed het speelveld is. Op die manieren investeren we als beursorganisatie ook in de toekomst van onze sector. En dat is hard nodig: arbeid vormt immers een steeds groter knelpunt.

SmartBadge

Ook dit jaar maken we weer gebruik van ons innovatieve systeem, dat ervoor zorgt dat bezoekers en exposanten heel eenvoudig gegevens en informatie kunnen uitwisselen. Hiervoor moet u zich voorafgaand aan de beurs registreren via de HortiContact-website. Vervolgens ontvangt u een e-ticket met barcode. Die wisselt u bij de ingang in voor een persoonlijke SmartBadge, gekoppeld aan uw gegevens. Hiermee kunt u informatie ophalen bij de exposant door uw badge voor de reader te houden. Zo ontvangt u de bedrijfsgegevens en kunt u onder andere meedoen aan acties, zich inschrijven voor nieuwsbrieven en informatie over nieuwe innovaties vergaren. Thuis vindt u alle verzamelde informatie overzichtelijk in uw e-mailbox. Zeulen met papieren flyers en folders hoort dus definitief tot het verleden.

Gemoedelijke sfeer

Ontmoeten en kennis delen vindt ook deze editie weer plaats in de warme, gemoedelijke sfeer die u van ons gewend bent. Onze Full-Service-Formule staat namelijk nog steeds als een huis.
Kortom: niets staat een geslaagd beursbezoek in de weg. Wij wensen u een inspirerend bezoek toe en vanzelfsprekend ook een succesvol teeltseizoen.

Marc Scherpen, Accountmanager HortiContact