Ortolanda, Europa’s grootste jaarrond radijsproducent, maakte begin 2022 de keuze om aan de slag te gaan met Priva Operator, een online applicatie waarmee je met elk smart device toegang hebt tot de realtime instellingen en metingen van de kas.

Melchior Coolbergen, mede-eigenaar van het bedrijf, plukt momenteel de vruchten van het gebruik van de applicatie. “Het is makkelijk in gebruik en overzichtelijk. In één oogopslag zie je de belangrijkste processen voor je teelt.”

Altijd binnen handbereik

De moderne radijsproducent werkt met de Priva Connext voor de automatisering van het klimaat en de watergift. Melchior Coolbergen werkt inmiddels ruim een jaar met Operator voor het op afstand beheren van de processen in de kas. De applicatie maakt onderdeel uit van het Priva Connected abonnement.
Wat hem grotendeels motiveerde, was zijn behoefte om altijd toegang hebben tot de processen in de kas. “Toegankelijkheid is voor mij erg belangrijk. Met Operator heb ik altijd zicht op de situatie in de kas, ook buiten het bedrijf als ik bijvoorbeeld thuis ben. Maar het is ook handig als ik in de kas loop; ik kan snel en eenvoudig bijsturen waar nodig.”

Focus op de belangrijkste processen

Daarnaast is hij erg te spreken over de mogelijkheden voor personalisatie binnen de applicatie. Melchior: “Het is erg handig dat je persoonlijke dashboards kunt maken. Je kunt ze gemakkelijk zelf inrichten en daarmee de focus leggen op de belangrijkste processen. Zo zie je in één oogopslag of alles goed gaat.”

Data-rijke grafieken

Operator biedt de mogelijkheid om verschillende metingen te selecteren en te combineren in één grafiek. Op deze manier kun je gemakkelijk tot nieuwe inzichten komen. Melchior: “Ik gebruik vaak grafieken om historische data in te zien. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar een bepaalde periode uit het verleden om te zien of er specifieke verloop is in bijvoorbeeld de temperatuur.”

Overzicht van alle actuele en historische alarmen met Notification Center

Melchior werkt daarnaast graag met de applicatie Notification Center welke onderdeel is van Priva Connected. De applicatie biedt een overzicht van alle alarmen gelinkt aan de Priva-systemen in het tuinbouwbedrijf. Melchior: “Als er een storing is in een systeem, dan krijg ik gelijk een melding op mijn telefoon met uitleg over de storing. Voorheen werd ik gebeld en moest ik gaan kijken wat er aan de hand was. Het is voor mij nu makkelijker en het scheelt tijd.”

Meer weten of Priva Operator?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar onze website of neem contact op met het Priva Digital Sales & Onboarding team via +31 (0)174 522 645 of digitalsales&onboarding@priva.com.