Tijdens de laatste editie van de Flower Trials (13 t/m 16 juni) maakte de Israëlische veredelaar Danziger zijn debuut op het internationale evenement voor de pot- en perkplantensector. Op de locatie van Royal van Zanten in Rijsenhout toonde het bedrijf het brede assortiment potplanten, met de nadruk op petunia en bidens. Opvallend is dat de veredelaar met het Amore-concept herkenbaar wil zijn voor de consument.

‘Verhalen vertellen’, dat staat centraal in de marketingactiviteiten van Danziger. In Rijsenhout werd daar een mooi voorproefje van gegeven. Sales manager Ayala Zilberman realiseert zich terdege dat het bouwen van een consumentenmerk in pot- en perkplanten niet eenvoudig is. “Zo hoog leggen we de lat ook niet, maar met een krachtig merk, een aansprekende presentatie en planten van de beste kwaliteit, kunnen we voor de consument wel herkenbaar worden binnen het grote aanbod van tuincentra en retail.”

Hartjes

Vijf hartjes op elke bloem, dat is het onderscheidende kenmerk van de petunia’s binnen het Amore-concept. Een presentatie die doet denken aan Parijs, gecombineerd met een boodschap van liefde, begrip en gewoon aardig zijn voor elkaar geeft verder invulling aan het merk. “We praten niet over variëteiten, maar zetten mooie planten in ter ondersteuning van een positieve boodschap”, zegt de salesmanager.

Plantcadeau

In de maand mei werden in het Amsterdamse Vondelpark 12.000 planten uitgedeeld, een initiatief dat later Europees werd uitgerold in steden in België, Denemarken en Duitsland. “De variëteit Queen of Hearts draagt de boodschap van ‘sharing & caring’ het beste uit. De plant is daardoor een ideaal cadeau, in plaats van een bos bloemen of een fles wijn.”

Weelderige petunia

Ook buiten dit concept presenteert de veredelaar, die onder andere ook vestigingen heeft in Kenia en Guatemala, noviteiten binnen de productgroep petunia. Zoals de Capella, die in 9 cm pot bij de teler nog erg compact blijft, maar bij de consument uitgroeit tot een weelderig bloeiende plant met veel bloemen.

Hoge verwachtingen

De veredelaar heeft hoge verwachtingen van verschillende soorten bidens, omschreven als de herontdekking van een oudere perkplant. Met name in Duitsland wordt gesproken over ‘het jaar van de bidens’. Deze uitspraak wordt onderbouwd door een breed aanbod, waaronder soorten die bestand zijn tegen lage temperaturen en daardoor al vroeg in het seizoen in bloei komen.

Tekst: Roger Abbenhuijs.

Gerelateerd