“Marel Loonwerk uit De Lier en Scholtes Loonbedrijf uit Honselersdijk bundelen vanaf 1 oktober 2018 hun krachten. Alle activiteiten van Scholtes worden vanuit De Lier voortgezet. De vaste medewerkers gaan bij Marel Loonwerk aan de slag. Ed Scholtes wordt werkvoorbereider en zal leidinggeven aan de afdeling grondwerk binnen de combinatie.

Sinds 1963 is Scholtes Loonbedrijf een begrip in het Westland. Het loonbedrijf werd geleid door de tweede generatie, Ed Scholtes, zoon van oprichter Nic Scholtes. Hij nam het bedrijf in 2000 van zijn vader over en bouwde het uit tot een regionale speler, gespecialiseerd in grondbewerking, grondverzet en teeltwisseling.

Dienstenpakket

Marel Loonwerk is een top-5 speler in loonwerkzaamheden voor de Nederlandse glastuinbouw. Dit voorjaar vierde het familiebedrijf zijn 70-jarig bestaan. Het dienstenpakket bestaat naast graaf- en grondwerk uit het reinigen, krijten en coaten van kasdekken, teeltwisseling alsmede het ontsmetten van kassen en waterzuivering. Het bedrijf is ook over de grens actief, met name in België, Duitsland en Oostenrijk. Directeur Nico van der Marel van Marel Loonwerk draagt zijn werkzaamheden als werkvoorbereider over aan Ed Scholtes.

‘Schat aan ervaring’

De schaalvergroting in de tuinbouw – zowel nationaal als internationaal- vraagt om sterke en gespecialiseerde bedrijven. Het samengaan met Scholtes Loonbedrijf is dan ook een logische stap, vindt Marel. De bedrijven werkten in de praktijk – vooral bij de extreme drukte – al regelmatig samen. “De nieuwe combinatie beschikt over een schat aan ervaring. Voor de klanten van Scholtes verandert er niets, Ed blijft hun contactpersoon. Zij kunnen nu gebruik maken van een nog breder dienstenpakket”, aldus Nico van der Marel.

Bron/foto: Marel Loonwerk.