Eurofins Horti en 30MHz introduceren een slimme tool waarin analysedata van voedingsoplossingen, water, kasgrond en plantsap en data van sensoren én klimaatcomputers kunnen worden gekoppeld in één online platform.

De samenwerking tussen het laboratorium en de softwareontwikkelaar is innovatief en uniek in de sector en leidt tot nieuwe mogelijkheden in de glastuinbouw.

Dankzij de datakoppeling tussen Horti Analytics van Eurofins Horti en het platform van 30MHz krijgt een teler beter inzicht in onderlinge relaties tussen plantenvoeding en bijvoorbeeld klimaat. Zo is verdere optimalisatie van kosten, opbrengst en kwaliteit mogelijk. De teler kan stapsgewijs steeds meer data in zijn dashboard opnemen. Het begint met analysedata en vervolgens kunnen klimaatdata worden geïntegreerd in het platform.

Nieuw in deze aanpak is de aandacht voor het totale plaatje in de kas. De digitale connectie en heldere datapresentatie biedt telers in één oogopslag een helder inzicht in de relatie tussen verschillende nutriënten onderling en de relatie tussen voeding, kasklimaat en gewasgezondheid.

Meer info: Eurofins Horti / 30MHz
Stand A132 / J118