Dit wordt mijn laatste bericht aan jullie via Onder Glas. Na twee jaar houd ik het voor gezien. Ik vind een frisse blik en nieuwe inzichten altijd erg belangrijk en dat geldt ook voor deze column.

Wat is er in die twee jaar veel gebeurd. Een wereldwijde pandemie die nog steeds voortwoedt. Een hevige energiecrisis die hopelijk van korte duur is. Ik schreef ook over onze telersvereniging Colours of Nature die verrijkt is met nieuwe mensen en nieuwe leden. We hebben zelf een fusie met een collega-bedrijf achter de rug met een prachtige nieuwe organisatie als resultaat.

Als ik eerlijk ben, heb ik af en toe wel eens tegen het schrijven van de column opgekeken. Is de maand nu alweer voorbij? Bang dat er niets te vertellen was. Er is altijd genoeg te melden, alleen beschouw je de ene helft als niet de moeite waard om te vertellen en de andere helft ben je alweer vergeten omdat de tijd voorbij vliegt. Het voelde soms een beetje als je administratie doen. Eerst lang uitstellen, er is altijd iets belangrijkers. Dan gaat het rondspoken in je hoofd als een verplichting. En als je er eenmaal tijd voor maakt, levert het voldoening op, maar ook opluchting dat je er weer een maand vanaf bent.

Verder heb ik jullie via deze column ook al eens verteld dat de afgelopen periode mij niet in de koude kleren is gaan zitten en ik heb me genoodzaakt voelde om gas terug te nemen. Dit proces is nog niet achter de rug. Jezelf veranderen is niet makkelijk, maar soms wel noodzakelijk om uiteindelijk met nieuwe energie aan je bedrijf te kunnen werken. Dat staat voor mij nu op de eerste plaats. Ik ga dus lekker verder met ondernemen in misschien wel de mooiste sector en met het mooiste product van de wereld: bloemen. Ik wens jullie vanaf deze plek allemaal het allerbeste toe voor de toekomst.

Verder wil ik mijn collega Joyce Lansbergen als opvolger heel veel succes en plezier wensen met deze column. Bedankt voor het lezen en alle mooie reacties in de afgelopen twee jaar.

Fijne feestdagen!

Ronald van Veen, gerberateler in De Lier