Sinds jaar en dag produceert Haifa de zuivere meststoffen Multi-K kalisalpeter, Haifa MKP en Vitaphos-K die over de gehele wereld worden toegepast in de land- en tuinbouw. Nu voegt het Israëlische bedrijf een nieuwe meststof toe aan het assortiment: Haifa GrowClean. Deze meststof houdt het watergeefsysteem schoon, stimuleert de groei en zorgt ervoor dat planten efficiënt omgaan met voedingselementen.

Standaard fosfaatmeststoffen hebben de eigenschap om een verbinding aan te gaan met calcium, magnesium en ijzer. Zodra deze verbinding een feit is, slaat het neer in het systeem. Genoemde elementen zijn dan niet meer beschikbaar, kunnen verstoppingen veroorzaken en fungeren als voedingsbodem voor organisch leven (waaronder algen).
De nieuwe meststof vermindert het risico op neerslag aanzienlijk. Dit product is zo samengesteld dat het fosfaat – samen met de andere elementen – beter in oplossing blijft en zodoende beschikbaar blijft voor opname. Bovendien is het product natriumarm waardoor er minder ophoping van nadelige zouten plaatsvindt. Dit komt de opname van andere gewenste elementen ten goede.

Meer info: HAIFA NORTH WEST EUROPE, stand C128