Prayon presenteert een nieuw product binnen het assortiment meststoffen onder de merknaam Hortipray. Calcium Nitraat Extra (17-0-0+33% CaO) is sterker geconcentreerd en goed oplosbaar in water. In vergelijking met standaard calciumnitraat meststoffen, is het calciumgehalte verhoogd van 25% tot 33% calciumoxide (CaO).

Het nieuwe product garandeert ook 17% beschikbaar stikstof in de vorm van nitraat en niet in de vorm van ammonium. In vergelijking met standaard producten, bevatten de kristallen in de nieuwe meststof minder watermoleculen.

Geen ongewenste onzuiverheden

Het nieuwe product is vrij van ongewenste onzuiverheden zoals natrium en bevat daarnaast een verwaarloosbare hoeveelheid ammonium. Wanneer ammonium voor telers toch wenselijk is en ze dit willen toevoegen aan het gietwater, zijn ook goedkopere alternatieven en mogelijkheden beschikbaar. Monokaliumfosfaat (MKP) is goed vervangbaar door monoammoniumfosfaat (MAP) en dat resulteert in een goedkoper en compleet meststoffenpakket.

Ook in vloeibare vorm

Prayon heeft nu ook de micronutri Fe in vloeibare vorm beschikbaar voor de Nederlandse markt. Deze nieuwe meststof, gebaseerd op de vaste vorm, kan per 1000 liter of in bulk worden geleverd. Het grote voordeel is dat er dan geen aparte meststofbak meer nodig is omdat er rechtstreeks vanuit die tank kan gepompt worden.

Meer informatie, Prayon, Stand 435, HortiContact Gorinchem

Gerelateerd