OCAP wil nog dit jaar beginnen met het leveren van CO2 aan glastuinbouwgebied PrimA4a bij Aalsmeer. Het bedrijf wil in 2020 ook CO2 leveren aan glastuinbouwbedrijven in De Kwakel en omgeving, tot en met het gebied Nieuwe Amstel. Om alle telers in de betreffende gebieden bij te praten, organiseert OCAP op 15 februari een informatiebijeenkomst in Hoofddorp.

OCAP-directeur Jacob Limbeek informeert de telers tijdens de bijeenkomst in Hoofddorp over de voortgang van de uitrol van het CO2-netwerk voor de Greenport Aalsmeer. Tijdens de bijeenkomst bespreekt hij onder andere de planningen, tracés en volumes van het project. Daarnaast gaat de voorzitter met de aanwezigen in gesprek over de levering van de CO2.

Geothermie

Tijdens de informatiebijeenkomst gaat het niet alleen over CO2. Petrus Postma, manager Warmte en CO2 voor Greenport Aalsmeer praat de aanwezigen van de bijeenkomst ook bij over de plannen van Greenport op het gebied van geothermie. Greenport Aalsmeer hoopt dit jaar de hele ondergrond van het glastuinbouwgebied in kaart te brengen om zo de potentie van aardwarmte per deelgebied inzichtelijk te maken. Postma informeert de aanwezige telers ook over ontwikkelingen op het gebied van andere (rest)warmtebronnen.

Organisatie energietransitie

Hans van den Berg van LTO Glaskracht Nederland is ook aanwezig bij de informatiebijeenkomst. Hij gaat in op de vraag hoe ondernemers zich in vergelijkbare clusters organiseren op de energietransitie. Telers die de informatiebijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via de website. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Bron: Greenport Aalsmeer, beeld: Shell