Over twee weken begint het zakelijke orchideeënevenement Orchid Inspiration Days. Tijdens dit evenement tonen veertien orchideeënspecialisten uit Nederland hun noviteiten, duurzame activiteiten en de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector aan de internationale vakhandel en de eindklant. De Orchid Inspiration Days vinden dit jaar plaats van 5 tot en met 13 juni en worden georganiseerd door de deelnemende orchideeënkwekers.

De organiserende orchideebedrijven uit Aalsmeer, Bleiswijk, Bommelerwaard en Westland hebben de handen ineengeslagen om de eindklant en exporteur op inspiratievolle wijze te informeren over hun assortiment en activiteiten binnen het bedrijf.

Noviteiten

Tijdens de Orchid Inspirations Days tonen de deelnemende orchideekwekerijen verschillende noviteiten. Zo toont Artisan zijn haar unieke Phalaenopsisassortiment Tresor; een orchideesoort met een potmaat van 7 cm. Omdat deze potgrootte niet veel op de markt voorkomt, valt de Tresor zeker onder de noemer ‘noviteiten’. Ook andere kwekers tonen voor het eerst hun nieuwe orchideerassen aan het publiek.

Duurzame activiteiten

Orchideeënteler De Hoog Orchids laat bezoekers tijdens het evenement niet alleen haar assortiment zien maar legt ook uit hoe haar duurzame product tot stand komt. Dit duurzame product wordt gekweekt in een jonge kas, voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. De kas is onder andere voorzien van een WKK-pomp, een warmtepomp en zonnepanelen. Dit complete plaatje van duurzame technieken zorgt ervoor dat De Hoog Orchids geen CO2-stoffen uitstoot. In het inspiratiecentrum van Ter Laak Orchids informeert de kweker haar bezoekers onder andere over haar nieuwe DaglichtKas.

Online preview

De deelnemende bedrijven informeren en enthousiasmeren de potentiële bezoekers van de Orchid Inspiration Days nu alvast over hun aanbod op het evenement via social media. Via social media kunnen geïnteresseerden alvast een beeld vormen van wat de organiserende kweekbedrijven aan het publiek tonen tijdens de Orchid Inspiration Days.

Reis uitstippelen

Nieuw dit jaar is dat bezoekers van het evenementen hun reis van tevoren uit kunnen stippelen aan de hand van het aanbod van de kwekers. De 14 kwekers zijn opgedeeld in drie thema’s, waarin zij een klein tipje van de sluier geven van hetgeen dat ze gaan laten zien. Dit maakt het voor de bezoeker makkelijk om de bedrijven te bezoeken waar zij het meest belang bij hebben.

Aanmelden

Belangstellenden die werkzaam zijn in de tuinbouwbranche, bij een exporteur, groothandel, Cash&Carry, tuincentrum, bloemisterij, bouwmarkt, supermarkt of ander gerelateerd verkooppunt van orchideeën kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan één of meerdere deelnemende bedrijven tijdens Orchid Inspiration Days. Registratie is vooraf mogelijk via de website van Orchid Inspiration Days.