Hortilux introduceert in Gorinchem het nieuwe Hortiled Top armatuur. Door de slimme technologie van een nieuwe driver en verbeteringen op LED-gebied wordt nu de hoogste efficiency in de markt behaald en is het mogelijk om het lichtniveau van de bestaande HPS-installatie eenvoudig te verdubbelen: 3,5 µmol/J nettorendement voor het RB/LB-spectrum (Red Blue/Low Blue). Het armatuur heeft een opgenomen vermogen van 333 W en heeft output tot 1.160 µmol/s voor het RB/LB-spectrum. Qua uiterlijk blijft het armatuur gelijk.

Met de nieuwe driver is het retro fitten van bestaande HPS-installaties een stuk eenvoudiger geworden. De armaturen zijn direct op de bestaande kabels met Wieland-stekker aan te sluiten. De nieuwe LED-driver heeft een verwaarloosbare aanloopstroom.

In geval van een 400V 600W (conventioneel of elektronisch) installatie wordt 50% energie bespaard met 100% lichtbehoud bij een op een vervanging. Bij het vervangen van één 600W lamp door twee stuks 333W LED wordt tweemaal zoveel licht gegeven.

Meer info: HORTILUX SCHREDER, stand F116