Om de tuinbouwsector meer oplossingen te bieden voor de uitdagingen op het gebied van klimaat, licht en energie zijn Svensson en Agculture een wereldwijde samenwerking aangegaan. Met deze samenwerking willen beide bedrijven de markt bedienen met hun expertise en hoogwaardige oplossingen.

De partners willen bovendien synergie creëren door middel van een gecombineerde oplossing van glas, klimaatschermen en adviesdiensten om telers en kassenbouwers te helpen om een beter kasklimaat en een betere teelt te realiseren.

Partnerschap

“Dit partnerschap past goed in onze strategie om een beter kasklimaat te creëren voor zowel mens als plant. Door de samenwerking zien we veel voordelen bij het leveren van licht- en klimaatoplossingen aan kassenbouwers en telers in de glastuinbouw”, zegt Anders Ludvigson, CEO van Svensson.
Beide bedrijven blijven zelf hun producten en diensten verkopen en integreren de gecombineerde oplossingen in hun portfolio. De aanvulling van de twee producten op het gebied van energiebesparing en verbetering van de lichtkwaliteit in de kas, samen met het geven van advies, zal de kwaliteit en opbrengst optimaliseren en tegelijkertijd de energiekosten verlagen.

Samen sterker

“Studies tonen aan dat onze gecombineerde producten meer dan 23% extra energiebesparing opleveren, met dezelfde productiviteit en kwaliteit, wanneer ze samen worden gebruikt. Daarom hebben we besloten om verder te gaan met het vormen van een samenwerking en het ontwikkelen van een wereldwijd aanbod. We hebben samengewerkt met de experts van de schermleverancier om een zo compleet mogelijke oplossing te bieden die aansluit bij onze visie: Telers in staat stellen om de plantkwaliteit te verbeteren en de opbrengst te verhogen en tegelijkertijd het gebruik van fossiele en biobrandstof te verminderen”, aldus Mohammad Shayesteh, director van Agculture.