De sluipwesp Trissolcus basalis heeft sinds kort een toelating in Nederland. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

De sluipwesp parasiteert de eieren van Nezara viridula, een wants die steeds meer problemen in paprika veroorzaakt. Vrouwelijke sluipwespen leggen één ei in ieder Nezara-ei. Na een paar dagen kleurt het ei zwart en na enige tijd kruipt er een nieuwe sluipwesp uit het ei. Eén vrouwtje kan tot 250 eieren parasiteren. Bij een optimale temperatuur van 27ºC is de totale cyclus in ongeveer tien dagen voltooid.

De Trissolcus basalis is inzetbaar in alle gewassen waar Nezara problemen geeft. Het advies is om te starten met de introductie nét voordat de eerste wantsen worden verwacht, maar uiterlijk begin juni omdat dan Nezara van buitenaf in de kas zal komen. Ga uit van minimaal 1 sluipwesp per m² per week, totdat er voldoende parasitering gevonden wordt. Trissolcus wordt geleverd als volwassen sluipwesp en is verpakt per 500 adulten in een koker.

MEER INFO: BENFRIED
STAND J142