Na jaren van perfectioneren is het zover. De twee kwekerijen van in totaal 6,1 ha van Jan Stolk uit Bleiswijk produceren nu uitsluitend orchideeën op biologische basis. Hij introduceert zijn planten voor het eerst op de Trade Fair in Aalsmeer (2-4 november 2016) onder het label ‘Your Organic Orchid’.

De vlinderorchideeën van Stolk Flora zijn geteeld met biologische voedingsstoffen, voor een optimaal bodemleven. Als er tijdens de teelt een gewasbeschermingsmiddel ingezet moet worden, is dat uitsluitend biologisch en bij-vriendelijk. De MPS ProductProof-certificering en -monitoring is zijn nieuwe ‘licence to produce’. Ondernemer Jan Stolk: “Ik garandeer dat er geen enkel residu van chemische middelen op onze planten te vinden is.”

Respect voor mens en natuur

Uitgangspunt van Stolk is om zo dicht mogelijk bij de natuur te telen. “De omschakeling naar een 100% duurzame teelt komt recht uit mijn hart. Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op respect voor mens en natuur. Wij behandelen onze medewerkers zoals we zelf behandeld willen worden. Energie en water gebruiken we spaarzaam en we voorzien 3.000 huishoudens hier in de buurt van stroom. Al ons regenwater voor de groei van de planten wordt 100% hergebruikt. Wij vangen water dat over is op in een bassin en filteren het voor hergebruik.” Stolk Flora koopt duurzaam geproduceerde producten in en alle reststromen worden 100% gerecycled.

Herkenbare kwaliteit

Alle planten, met grote bloemen in heldere kleuren, worden door Stolk Flora geleverd in 12 cm pot. Vanaf november 2016 worden de Cash & Carry’s beleverd met een nieuwe 4-gaats tray van karton. De tray heeft een herkenbare ‘Your Organic Orchid’-uitstraling en het biologische plantenlabel bevat verzorgingstips voor de consument. Ook de reguliere levering in 10-gaats trays wordt voortgezet. Stolk: “Door de aanzienlijk langere houdbaarheid van onze biologische phalaenopsis verwachten wij gerichte herhalingsaankoop door de consument.”

Bron: FloraHolland. Foto: VidiPhoto.

Gerelateerd