Stolze Installatietechniek neemt alle activiteiten over van Elektravon Tuinbouw. De overname markeert een belangrijke stap in de (internationale) groei van het bedrijf en versterkt de positie van het bedrijf als marktleider in de tuinbouwinstallatietechniek.

Op 1 april zijn alle medewerkers en bedrijfsactiviteiten, inclusief de lopende projecten en voorraden, overgedragen aan Stolze. De klanten van beide bedrijven kunnen na de overname profiteren van een breder aanbod aan producten en diensten en een versterkte service & onderhoudsorganisatie. Hierdoor kan het bedrijf nog beter voldoen aan de behoeften en verwachtingen van haar klanten.

Verbreding aanbod producten en diensten

Belangrijk te vermelden is dat de klanten van Elektravon Tuinbouw kunnen blijven samenwerken met de vertrouwde gezichten waarmee ze bekend zijn. “Met deze overname krijgen we er in één keer een groep bekwame en ervaren collega’s bij. Het is een directe versterking van onze organisatie, een verbreding van het aanbod van producten en diensten voor onze klanten en een investering in onze toekomst,” stelt Hendrik Jan Brandenberg, Managing Director van Stolze.
Marcel de Groot, algemeen directeur van De Groot Installatiegroep, eigenaar van Elektravon Tuinbouw vult aan: “Na de overname hadden we een breed portfolio aan diensten in handen. Een van onze strategische ambities is meer focus in de bedrijfsvoering, wat betekent dat we ons volledig willen richten op installatietechniek voor de industrie en utiliteitsbouw. We zochten een geschikte partner voor onze activiteiten in de tuinbouw en die hebben we met deze overname gevonden.”

Elektro-, water- en klimaattechniek, groeilicht en automatisering

Stolze is een toonaangevende system integrator voor de tuinbouw met meer dan 160 toegewijde professionals en tientallen jaren expertise in de glastuinbouw. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit elektrotechniek, watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek, van ontwerp tot installatie en wereldwijde service en onderhoud. Het bedrijf is opgericht in 1969.
Het bedrijf is onderdeel van GreenV, een groep vooraanstaande Nederlandse tuinbouwtechnologiebedrijven die een compleet technologie- en serviceportfolio bieden dat elk aspect van ontwerp, bouw en service van tuinbouwinstallaties omvat.