Vanaf 1 juni 2022 is Svensson eigenaar van Hinova inclusief al haar activa. Het bedrijf wordt onderdeel van het familiebedrijf en opereert als een onafhankelijk productie- en ontwikkelingsbedrijf, terwijl alle verkopen worden uitgevoerd als ClimaFlow door Svensson.

In 2021 zijn beide partijen een distributieovereenkomst en samenwerking aangegaan. Svensson introduceerde ClimaFlow, een oplossing die Hinova’s VentilationJetSystem combineert met Climate House, de adviesdienst van de schermleverancier. Wat begon als een samenwerking tussen twee innovatieve merken heeft geleid tot een strategische bedrijfsovername.

Verticale ventilatiesystemen

Hinova is producent van innovatieve verticale ventilatiesystemen en staat voor kwaliteit en bewezen technologie. Door het toevoegen van de kennis en de producten groeit de schermleverancier verder in de ambitie om een toonaangevende partner voor klimaatoplossingen in de tuinbouw te zijn.
Met ClimaFlow kunnen telers hun klimaatschermen langer gesloten houden, zo benutten ze alle voordelen van de klimaatschermen én creëren ze het beste klimaat voor het gewas. Het adviesteam ondersteunt telers gedurende het volledige installatie- en implementatieproces.

Marktleider schermoplossingen

Svensson is, met meer dan 130 jaar ervaring in de textielindustrie, uitgegroeid tot pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve klimaat- en schermoplossingen. Een familiebedrijf dat bloeit op de overtuiging dat nauw samenwerken de sleutel is om goede ideeën om te zetten naar bruikbare oplossingen voor economische groei en een duurzamere sector en samenleving. Het bedrijf gelooft in de combinatie van optimaal functionerende klimaatschermen en knowhow die niet alleen goed is voor een beter kasklimaat en gezonde groei van het gewas, maar ook voor de groei van klanten.