Als organisatie zijn wij betrokken bij een project waarbij één jaar lang een ‘ruimtemissie’ op Antarctica wordt gesimuleerd.

In de ‘Future Exploration Greenhouse’ worden verse groenten geteeld om het dieet van de volledig geïsoleerde bemanning te verrijken. Wij hebben bijgedragen aan de selectie van geschikte gewassen en rassen, de groeirecepten voorbereid en de ‘ruimtetechnicus’ getraind. Daarnaast is een geautomatiseerd systeem ontwikkeld voor hulp op afstand aan de operaties op Antarctica. Onderdelen van het EU H2020 EDEN-ISS-project zijn: evaluatie van de groeisnelheid, voorspelling van de oogsttijd en tijdige detectie van afwijkingen.

Dagelijkse groeiupdate

Het volledig geautomatiseerde systeem maakt dagelijks beelden van elke gewas, de bestanden worden gedownload en verwerkt door middel van vision-technieken, zoals blad- en fruitsegmentatie, om interessegebieden te genereren. Dagelijks wordt een groeicurve berekend en gecontroleerd op mogelijke afwijkingen. De parameters worden dagelijks verfijnd om een evaluatie van de groeisnelheid te genereren en een voorspelling te doen van de oogsttijd van elke gewas.

Gerelateerd